Home Zondag 20.45 uur: Standard tegen Genk in de bekerfinale

Zondag 20.45 uur: Standard tegen Genk in de bekerfinale

Dit weekend moeten we het even doen zonder competitievoetbal. Geen Club Brugge, geen Anderlecht en ook geen Antwerp op de mat. Toch hebben niet alle clubs een weekend vrij. Zondag 25 april om 20.45 uur spelen Standard Luik en KRC Genk de finale om de Croky Cup. Deze finale is een herhaling van die van 2017/18. Toen ging Standard er met de winst vandoor. Maar wat gaat er in 2020/21 gebeuren? Jij bent aan zet, want bij de bookmakers kun je alvast mooie weddenschappen afsluiten.

De bekerfinale van 2020/21 leeft

Bij Racing Genk zijn ze er klaar voor. Onder de noemer De grootste BBQ van België verstuurde de club deze week zo’n 12.000 pakketten met daarin de nodige kortingsbonnen voor een barbecue én fanartikelen van Genk. Er mogen dan geen supporters afreizen naar het Koning Boudewijnstadion, maar de club wil de bekerfinale niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om de spelers nog een extra hart onder de riem te steken, mag een groep supporters bij de eigen Luminus Arena de bus gaan uitzwaaien. Eén ding is zeker: de bekerfinale leeft in Genk. De club wil de titel graag voor de vijfde keer in de geschiedenis binnenhalen. Maar dan moet het eerst langs Standard Luik zien te komen.

Ook in Luik kunnen ze die bekertitel goed gebruiken. De club mist dit seizoen een plek in de kampioenschapsronde en daarmee is de Croky Cup de enige grote prijs die nog binnen handbereik is. KRC Genk heeft die plek in de kampioenschapsronde wél veilig weten te stellen. Dit betekent niet dat de club genoegen neemt met een verloren finale. Genk en Standard zullen er alles aan doen om hun eerste bekerfinale in drie jaar met een titel af te sluiten. Standard is op papier de underdog, maar Genk heeft een lastige laatste wedstrijd achter de rug. Hierdoor kan de bekerfinale van 2020/21 zomaar een heel boeiend duel worden.

Het gaat hard tegen hard tussen Standard en KRC Genk

De bekerfinale van 2017/18 was een spannende. 90 minuten lang bleef het 0-0 tussen KRC Genk en Standard Luik. Pas in de verlenging werd het duel beslist en kon Standard die overwinning gaan vieren. Neutrale kijkers hopen zondag op net zo’n spannende finale als die van drie jaar geleden. Met Genk en Standard op het veld hebben we in ieder geval dezelfde hoofdrolspelers als in 2017/18. Tijdens het duel in de Pro League van een maand geleden hebben we bovendien kunnen zien dat de twee ploegen nog steeds zeer aan elkaar gewaagd zijn. In maart van dit jaar stond er een 2-2 op het scorebord. De grote vraag is nu wat er zondag tijdens de bekerfinale gaat gebeuren.

Standard Luik gaat ongetwijfeld met een goed gevoel die finale van de Croky Cup in. Afgelopen zondag won de club overtuigend met 3-0 van Beerschot, en daarmee heeft Standard laten zien dat het momenteel fysiek is. Hoe anders gaat KRC Genk die bekerfinale in. Het elftal zal nog steeds balen van dat verlies in de slotfase tegen Antwerp. Toch is het niet alleen de teleurstelling die sporen achterlaat. Aan het einde van de match bleek vooral dat Genk het tempo niet meer kon bijbenen. Dat biedt kansen voor Standard. Het is dus niet gezegd dat favoriet Genk die bekerfinale inderdaad gaat winnen. Als Standard zich in het eerste uur niet door het elftal van John van den Brom laat overrompelen, kan de ploeg in het laatste deel zomaar het verschil gaan maken. Maar blijf KRC Genk wel in de gaten houden. Want als dit elftal vanaf de eerste minuut weet te domineren en voor rust al een kleine voorsprong opbouwt, gaat het voor Standard lastig worden om het tij te keren. Dat belooft wat!

Zorg dat je zondag klaarzit voor die live weddenschap

In het bekertoernooi van dit jaar hebben KRC Genk en Standard Luik allebei een paar mooie zeges te pakken. Zo won Genk in de halve finale met 1-2 van Anderlecht. Er was wel een eigen doelpunt van Matt Miazga voor nodig, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook Standard Luik heeft die finaleplek niet cadeau gekregen. In de kwartfinale was daar die strijd met Club Brugge, waar Standard uiteindelijk met 1-0 van won. De overwinning was nipt, en er moest een afgekeurde goal aan te pas komen om het elftal een vervolg in het bekertoernooi te gunnen.

Dat eigen doelpunt en die afgekeurde goal zijn helemaal vergeten als Standard Luik en KRC Genk zondag 25 april om 20.45 uur het veld van het Koning Boudewijnstadion oplopen. Bij de bookmakers is Genk licht favoriet, iets wat ook af te lezen is aan de quoteringen. Zo levert een overwinning voor Genk ongeveer 2.50 keer de inzet op, terwijl een bekertitel voor Standard een quotering oplevert van 2.85. De eerste helft zal grotendeels bepalend zijn. Weet Genk een voorsprong te pakken of houdt Standard alles onder controle? Doordat het in de bekerfinale alle kanten op kan, is een live weddenschap ideaal. En zeg nu zelf… je hebt toch ook zin om een avond voetbal te kijken en je volledig onder te dompelen in die finale van de Croky Cup?