Home Volg Juventus op weg naar de landstitel

Volg Juventus op weg naar de landstitel

Iedereen die afgelopen dinsdag de kans had om de wedstrijd AC Milan – Juventus te zien, weet dat de titelstrijd nog niet voorbij is. Juventus had in het Milanese Stadio Guiseppe Meazza het gat met de concurrentie flink kunnen vergroten en de titel binnen handbereik kunnen brengen. Zeker omdat de nummer twee van het klassement, Lazio Roma, eerder op de avond had verloren. Maar ook Juventus had geen al te beste voetbalavond. Een 0-2 voorsprong veranderde in slechts 5 minuten tijd in een achterstand en drie punten gingen verloren. Ondanks dat de kans groot is dat De Oude Dame het landskampioenschap alsnog gaat winnen, blijven de komende wedstrijden extreem belangrijk. Voor jou als wedder is het sowieso interessant om de kampioenschapskoers van Juventus te blijven volgen.

Nog zeven wedstrijden te gaan in de Serie A

Juventus staat met 75 punten uit 31 gespeelde wedstrijden helemaal aan de top van het Italiaanse klassement. De 7 punten voorsprong op Lazio Roma lijken comfortabel, maar de ploeg van Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt moet niet de vroeg juichen. Dat liet de wedstrijd bij AC Milan wel zien. Juventus verloor de controle in de laatste 25 minuten volledig. Als dat vaker gebeurt, dan moet de club toch gaan vrezen. Maar als Juventus zich gewoon weer herpakt, komt het met die landtitel wel goed. Zet de volgende wedstrijden dus vast in je agenda als je van Italiaans voetbal houdt. De kampioenschapskoers van Juventus levert je namelijk nog een paar mooie weddenschappen op!

Zaterdag 11 juli: Juventus – Atalanta

Atalanta Bergamo doet het de laatste paar jaar verrassend goed. Ook dit seizoen zich stabiel in de top van de competitie genesteld. Juventus heeft de beste papieren, maar de ploeg mag geen moment verslappen. Atalanta zal ongetwijfeld toeslaan als Ronaldo en consorten hun avond niet hebben.

Woensdag 15 juli: Sassuolo – Juventus

Sassuolo is dit seizoen een typische middenmoter. Toch wist de club eerder dit seizoen nog met 2-2 gelijk te spelen tegen Juventus. Al is het de verwachting dat zo’n gelijkspel er dit keer niet gaat komen. Juventus moet deze wedstrijd gemakkelijk kunnen winnen, zeker nu de landstitel in zicht is.

Maandag 20 juli: Juventus – Lazio

De grootste concurrentie komt dit seizoen uit Rome. Lazio is namelijk aan een verrassend goed kampioenschap bezig. Een tweede plek in al heel mooi, maar de spelers en supporters willen meer. Dit duel kan weleens de sleutelwedstrijd van het seizoen worden.

Donderdag 23 juli: Udinese – Juventus

Wie zijn geld bij deze wedstrijd inzet op Udinese, krijgt direct te maken het hoge quoteringen. Juventus is met zijn topselectie en titelkansen immers de grote favoriet. Het is wel zaak dat je goed kijkt hoe het kampioenschap er rond 23 juli voor staat.

Zondag 26 juli: Juventus – Sampdoria

Een thuiswedstrijd en dan ook nog tegen een middelmatige ploeg als Sampdoria. Als Juventus het kampioenschap nog niet binnen heeft, is dit een perfecte dag om de titelstrijd tot een eind te laten komen. Is het kampioenschap al wel binnen, dan valt er voor Juventus weinig meer te winnen. En dat biedt uiteraard weer kansen voor de tegenstander.

Woensdag 29 juli: Cagliari – Juventus

Wie aan Italiaans voetbal denkt, komt niet zo snel bij Cagliari uit. De club strijdt regelmatig tegen degradatie, al gaat het dit seizoen verrassend goed. Toch zal een overwinning op Juventus echt te hoog gegrepen zijn.

Zondag 2 augustus: Juventus – AS Roma

Juventus sluit zijn seizoen af met een thuiswedstrijd tegen AS Roma. Als de titel tegen die tijd binnen is, zullen de Turijners hun hoofd vooral naar de aankomende Champions League-wedstrijd hebben staan. Op 7 augustus speelt Juventus namelijk die oh zo belangrijke return tegen Olympique Lyon. Dat biedt kansen voor AS Roma, zeker als de coach besluit om de sterspelers een wedstrijd rust te geven. In deze wedstrijd gaat het niet zozeer om welke club de sterkste is, maar om welke club het meeste belang heeft bij een overwinning.