Home Neymar verlengt zijn contract met Paris Saint-Germain

Neymar verlengt zijn contract met Paris Saint-Germain

De knoop is doorgehakt: Neymar blijft voorlopig bij Paris Saint-Germain. Het is nog wachten op de handtekeningen, maar dat maakt voor de supporters weinig uit. Zij kunnen zich alvast verheugen op vier extra jaren van Neymar bij PSG. Voor de Parijzenaren is de verlenging van het contract een belangrijke stap voor de toekomst. Een Champions League-titel staat namelijk hoog op het verlanglijstje van de Franse club. Bovendien zorgt contractverlening van Neymar ervoor dat mannen als Mbappé hem wellicht gaan volgen. Zelfs de komst van Messi lijkt hiermee iets dichterbij. Het is dus een mooie week voor iedereen die Paris Saint-Germain een warm hart toedraagt.

De flirt met FC Barcelona is definitief over

Er is lang gespeculeerd over de toekomst van Neymar. De Braziliaanse sterspeler leek niet altijd gelukkig in Parijs, en hij flirtte regelmatig met een terugkeer naar zijn oude liefde FC Barcelona. Dat terwijl hij Barcelona in 2017 voor het recordbedrag van 222 miljoen euro juist verruilde voor Paris Saint-Germain. Maar het feit dat het niet lukte om met PSG de Champions League te winnen, zat hem dwars. Een eventuele transfer van Neymar zou met zijn contract tot medio 2022 ook niet al te lang meer op zich laten wachten. Toch is alles nu anders. Afgelopen zondag liet de sterspelers zich op de Franse tv-zender TF1 voor het eerst ontvallen dat hij zijn toekomst in Parijs zag. “Ik ben echt gelukkig. Er is veel veranderd. Ik kan niet precies zeggen waarom, maar ik voel me gelukkig. Ik heb me aangepast. Ik ben kalmer en erg gelukkig. Ik wil bij PSG blijven”, aldus een positieve Neymar. De oorzaak van die plotselinge omslag? De komst van de Argentijn Mauricio Pochettino. De topspits voelt zich goed met Pochettino langs het veld. Het vertrouwen lijkt te groeien dat PSG tot grootste dingen in staat is. Voor Neymar is dit genoeg reden om zijn tijd in Parijs te verlengen.

Neymar blijft tot 2026 bij Paris Saint-Germain

Sinds begin januari staat Mauricio Pochettino als hoofdtrainer aan het roer bij Paris Saint-Germain. Dit is de man die het spektakel terug moet brengen in het Parc des Princes, en die de ploeg naar mooie overwinningen moet leiden. Daarbij kan hij Neymar natuurlijk goed gebruiken. In de ruim honderd officiële wedstrijden die de Braziliaan voor PSG speelde, was hij goed voor 83 goals en 46 assists. Een vertrek naar een andere topclub zou de grote ambities van PSG zeker geen goed doen. Gelukkig voor de supporters wordt die vertrekwens nu omgezet in een splinternieuw en ongetwijfeld zeer lucratief contract. 100% zekerheid hebben we trouwens nog niet. Het is wachten tot de handtekeningen definitief op papier komen en Paris Saint-Germain officieel aankondigt dat Neymar gaat blijven. Ondanks dat de officiële bevestiging mist, is er weinig twijfel over dat die contractverlening er gaat komen. Het Braziliaanse TNT Sports was de eerste die dinsdag het nieuws naar buiten bracht. Daarna duurde het niet lang voordat het Franse RMC sport met een bevestiging kwam. Sindsdien is het wachten op het moment dat PSG definitief laat weten dat het contract met Neymar tot 2026 is verlengd. 

Gaan we het trio Neymar – Mbappé – Messi zien?

Neymar is belangrijk voor Paris Saint-Germain. Maar ook Kylian Mbappé zien ze in Parijs niet graag vertrekken. Het huidige contract van de Fransman loopt, net als die van Neymar, ergens midden 2022 af. Daarna is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Real Madrid lijkt vooralsnog de meest serieuze optie te zijn. Toch kan de contractverlenging van Neymar zomaar voor een domino-effect zorgen. De Braziliaan wil graag dat zijn ‘kleine broertje’ blijft om zo samen voor die ultieme droom van een Champions League-titel te gaan.

Als Mbappé gehoor geeft aan de wens van Neymar, dan is dat goed nieuws voor PSG. Al is het vooral die andere naam die onder de supporters rond blijft zingen. Het feit dat Neymar zich lange tijd verbindt aan Paris Saint-Germain, opent namelijk de deur voor Lionel Messi. De 33-jarige Argentijn zit tot de zomer vast aan FC Barcelona, maar het is geen geheim dat die verbintenis de nodige scheuren heeft opgelopen. Bovendien moet Messi flink wat salaris inleveren als hij besluit om in Barcelona te blijven. Een transfer lijkt onvermijdelijk, en Paris Saint-Germain is daarbij een serieuze optie. Met ingang van seizoen 2021/22 kunnen we misschien genieten van een heus toptrio in Parijs.

Wedden op Paris Saint-Germain

Met de contractverlenging van Neymar zijn alle ogen opeens weer gericht op Paris Saint-Germain. Dit is dus een mooi moment om op de Parijzenaars te gaan wedden. Half februari staat de heenwedstrijd van de achtste finale in de Champions League op het programma. Maar voor het zover is, heeft de ploeg nog een aantal wedstrijden te spelen in de competitie. Zondag 7 februari reist PSG af naar Marseille, voor een wedstrijd tegen Olympique. Een week later ontvangt Saint-Germain OGC Nice in het eigen Parc des Princes. Met het oog op de titelstrijd is het zaak om in beide duels punten te pakken. PSG doet het zeker niet slecht in de Ligue 1, maar Lille en Olympique Lyon blijken dit seizoen zware concurrentie. Er móet dus gewonnen worden. Op het scorebord kan ook zomaar een volgend doelpunt van Neymar komen te staan. Durf jij het aan om hier je geld op in te zetten?