Home Krijgt Lukaku zijn gedroomde terugkeer naar Inter?

Krijgt Lukaku zijn gedroomde terugkeer naar Inter?

Romelu Lukaku en Chelsea zijn geen gelukkige combinatie gebleken. In de zomer van 2021 stapte de Rode Duivel nog voor 115 miljoen over vanuit Inter, maar al snel bleek dat de echte klik tussen hem en trainer Thomas Tuchel ontbrak. Het lukte Lukaku maar niet om onder de 48-jarige Duitser een vaste basisplaats te verwerven. Bij de wedstrijden waarin hij voor Chelsea op het veld stond, vervulde de spits vrijwel altijd de rol van invaller. Het is geen geheim dat Romelu Lukaku graag bij de Londense club wil vertrekken. Volgens La Gazzetta dello Sport is er al een mondeling akkoord tussen de spits en zijn oude werkgever Inter Milan. Nu is Chelsea aan zet. Al is het nog lang niet zeker of die gedroomde terugkeer naar Milaan er gaat komen.

Romelu Lukaku hoopt op nieuwe successen bij Internazionale

Na twee seizoenen bij Internazionale besloot Romelu Lukaku afgelopen zomer dat het tijd was voor verandering. In San Siro had de Rode Duivel naam gemaakt als een echte topspits. De 24 doelpunten en 11 assists die Lukaku in 2020/21 voor Inter maakte, leverde hem vanuit de Italiaanse voetbalbond de titel ‘meest complete speler van het seizoen’ op. Een terechte titel, want Lukaku had met zijn doelpunten en assists een groot aandeel in Inter’s eerste gewonnen landskampioenschap in tien jaar.

Na een topseizoen bij Internazionale werd Lukaku met zijn transfer van 115 miljoen euro de duurste Chelsea-speler ooit. Aan beide kanten waren de verwachtingen hoog, maar het lukte de spits nooit om echt bij de club te aarden. In december, slechts een paar maanden na zijn komst, liet Lukaku al openlijk weten dat hij een terugkeer naar Inter wel zag zitten. Dit tot grote irritatie van zijn huidige werkgever, Chelsea. Sindsdien is de band tussen de club en de Belgische spits weinig verbeterd. Een vertrek uit Londen lijkt voor beide kampen dus de beste optie, maar Chelsea kijkt natuurlijk heel zakelijk naar de deal.

Een brutosalaris van 380.000 euro per week zit er bij inter niet in

Romelu Lukaku keert graag terug naar de Serie A. Naar San Siro, om precies te zijn. Inter Milan heeft goede herinneringen aan de Rode Duivel, dus zij zien hem graag komen. Het lijkt erop dat de twee partijen een mondeling akkoord hebben gesloten, een akkoord waarbij Lukaku qua salaris hard gaat inleveren.

Bij Chelsea krijgt de topspits met zijn wekelijkse brutosalaris van 380.000 euro nog een enorm overmaakt naar zijn bankrekening. Dat dat bedrag bij een eventuele overstap naar Inter een stuk lager komt te liggen, maakt Lukaku klaarblijkelijk weinig uit. Hij wil terug naar zijn oude werkgever en heeft daar veel voor over. Al hoeft hij zich met een contract bij Inter ook echt geen zorgen te maken om zijn financiële status.

Internazionale hoopt op een huurovereenkomst vóór 30 juni

Chelsea heeft vorig jaar zomer natuurlijk een enorme transfersom betaald om de Belgische sterspeler naar Stamford Bridge te halen. Het is onwaarschijnlijk dat Inter zo’n zelfde bedrag op tafel gaat leggen om de deal rond te krijgen. De club hoopt naar verluidt op een huurovereenkomst zodat de komst van Lukaku financieel gezien iets draaglijker wordt.

Als het aan Lukaku en Inter ligt, komt de deal met Chelsea zo snel mogelijk rond. De datum van 30 juni is in San Siro alvast rood omrand, aangezien Inter voor die tijd kan profiteren van een speciale wet. In plaats van een brutosalaris van 15 miljoen euro per jaar hoeft de voetbalclub dan maar 11 miljoen te betalen. Netto houdt de Rode Duivel zo’n 7,5 miljoen euro per jaar over aan voetbalactiviteiten voor Inter, dat bedrag ligt maar liefst 5 miljoen lager dan bij Chelsea.

Er zijn een aantal kapers op de kust

Er is nog lang niet zeker of Chelsea met het voorstel akkoord gaat of niet. De club heeft veel geld betaald voor de Belgische spits, dus het is de vraag of de nieuwe eigenaar (de Amerikaanse zakenman Todd Boehly) genoegen neemt met een huurovereenkomst. Internazionale is bovendien niet de enige club die Romelu Lukaku graag aan de selectie wil toevoegen. FC Barcelona en Bayern München hebben de spits volgens het Spaanse Mundo Deportivo ook in het vizier. Lukaku geldt als een soort plan B voor de club die bij de onderlinge onderhandelingen Robert Lewandowski misloopt. Maar of Barça en Bayern inderdaad een serieuze kanshebber zijn om Romelu Lukaku in de selectie op te nemen…? De spits heeft toch echt andere plannen.

In zijn seizoen bij Chelsea was Lukaku maar een schim van de topspits die hij bij Inter was. De acht doelpunten in de Premier League steken mager af bij de 24 die hij in de Serie A maakte. Een overstap naar Internazionale maakt van Romelu Lukaku misschien weer de topscorer die hij vorig seizoen was. Dit maakt het meteen interessant om de Serie A goed in de gaten te houden als je gaat wedden op voetbal.