Home Kan Hans Vanaken ook imponeren tegen Wit-Rusland?

Kan Hans Vanaken ook imponeren tegen Wit-Rusland?

De Rode Duivels stapten dinsdagochtend op het vliegtuig naar het Russische Kazan. Daar speelt de ploeg van Roberto Martínez woensdag 8 september vanaf 20.45 uur zijn zesde WK-kwalificatiewedstrijd. Hoewel de locatie anders doet vermoeden, is niet Rusland maar Wit-Rusland de tegenstander. Tijdens die confrontatie tussen België en Wit-Rusland zijn alle ogen ongetwijfeld gericht op Hans Vanaken. Sinds vorige week bestempelen velen hem opeens als dé uitblinker bij de Rode Duivels. Want waar hij tijdens het EK vooral op de bank zat, heeft Vanaken in de afgelopen twee interlands zijn waarde bewezen. Als het nodig is, kan de bondscoach op hem rekenen. Krijgen we tegen Wit-Rusland weer een Hans Vanaken te zien die in zijn element is? Zijn nieuw verworven status levert jou sowieso mooie weddenschappen op.

Bankzitter op het EK, maar uitblinker in de WK-kwalificaties

Deze EK-zomer was Hans Vanaken nog het mikpunt van spot. Van de vijf wedstrijden die de Rode Duivels speelden, bleef hij er vier de volle 90 minuten op de bank zitten. Alleen in dat groepsduel tegen Finland gunde de bondscoach hem speelminuten. Alhoewel, speelminuten… uiteindelijk stond hij hooguit 3 minuten binnen de lijnen voordat het duel ten einde kwam. Maar in de media geen woord kritiek vanuit Hans Vanaken. De middenvelder gaf aan dat hij het EK zag als “een hele mooie beleving” en dat hij geen moment had gedacht “wat loop ik hier te doen?”. Dat waren wijze woorden, zo blijkt nu. Zijn volwassen reactie op de keuzes van de bondscoach hebben ervoor gezorgd dat hij tijdens deze tweede reeks WK-kwalificatieduels opnieuw deel uitmaakt van de selectie. En dit keer passeert Martínez hem niet.

De verrassende opmars van Hans Vanaken begon op de avond voor het kwalificatieduel tegen Estland. Youri Tielemans raakte licht geblesseerd en Roberto Martínez wilde geen enkel risico nemen. Veel opties waren er niet, dus Vanaken mocht zich bij de overige tien basisspelers gaan voegen. Op het veld maakte hij zoveel indruk dat hij afgelopen weekend ook tegen Tsjechië in de basis stond. In het WK-kwalificatieduel met de Tsjechen kreeg Vanaken net een iets andere positie aanwezen dan hij gewend is. Maar ook wat meer voorin bewees hij zijn waarde. Oud-bondcoach René Vandereycken zegt hierover in Het Nieuwsblad: “Tegen Tsjechië heeft Vanaken bewezen dat hij door zijn hoge handelingssnelheid, techniek en tactisch inzicht een hoger niveau in het buitenland zou aankunnen.” Ook stelt hij: “In het samenspel met spelers uit grote competities als Hazard, Witsel en Lukaku kon hij zijn technisch vermogen nog beter kwijt dan bij Club Brugge.” Kortom, Hans Vanaken mag zich inmiddels een volwaardige Rode Duivel noemen. Al is het nog even afwachten of hij woensdag hetzelfde niveau kan laten zien tegen Wit-Rusland.

Deze acties van Hans Vanaken kunnen je geld opleveren

Als het om WK-kwalificatie gaat, loopt alles op schema. België is koploper in groep E en dat rechtstreeks WK-ticket lonkt. Met nog drie groepsduels te gaan en een straatlengte voorsprong op nummer twee Tsjechië, kan het bijna niet anders of de ploeg verzekert zich half november van deelname aan het WK voetbal 2022. Of Hans Vanaken daar meer speelminuten krijgt dan tijdens het EK van afgelopen zomer? Als hij tegen die tijd diezelfde sterke indruk maakt als nu, kan de bondscoach niet om hem heen. De middenvelder van Club Brugge is in ieder geval een paar plekken opgeschoven in de hiërarchie van de Rode Duivels. Dat kan hem zomaar een mooi WK in Qatar opleveren.

Er zit nog meer dan een jaar tussen nu en het WK in Qatar, dus op dit moment ligt alle focus op het kwalificatieduel tegen Wit-Rusland. Ben je benieuwd wat Hans Vanaken tegen de Wit-Russen kan? Laat je dan leiden door de mooie lijst met spelersweddenschappen die de bookmakers hebben openstaan. Geef de naam Hans Vanaken door als één van de doelpuntenmakers of wed op een heuse assist. Tegen Estland en Tsjechië heeft Vanaken laten zien dat hij zowel een goal als een assist kan leveren. Bij bookmaker Betfirst levert een doelpunt van Hans Vanaken ongeveer 2.50 keer je inzet op. Kies je specifiek voor het eerste of laatste doelpunt, dan stijgt de waarde tot ongeveer 5.50. Als je een goede assist van zijn voeten verwacht, kun je bij Unibet je inzet verviervoudigen. Financieel gezien is het dus erg interessant om je voor Wit-Rusland – België te verdiepen in deze speler van Club Brugge.

Roberto Martínez: “Vanaken oogt nog steeds fris”

Dinsdagochtend stapten de Rode Duivels op het vliegtuig richting Kazan, dinsdag aan het einde van de middag meldde bondscoach Roberto Martínez zich alweer voor de persconferentie. Wie er precies in de basis staan, is nog niet bekendgemaakt. Wel benadrukte Martínez maar weer dat veel spelers noodgedwongen ontbreken. Zo zijn Witsel, Carrasco en Courtois niet afgereisd naar Kazan, net als Lukaku, Vertonghen en Meunier. Met al die afwezigen stijgt de kans dat Hans Vanaken tegen Wit-Rusland opnieuw in de basis staat of tenminste veel speelminuten krijgt. Tijdens de persconferentie benadrukte de bondscoach bovendien dat de middenvelder nog steeds fris oogt. Bereid je voor op een wedstrijd waarin Hans Vanaken weer alle kans krijgt om zich te laten zien. Bereid je dus maar voor op een echte spelersweddenschap!