Home Het is de week van de halve finale returns (Europees voetbal)

Het is de week van de halve finale returns (Europees voetbal)

Nog even en we zitten weer midden in de Europese finales. Maar voordat het zover is, moeten de halve finale returns de beslissing brengen. Welke clubs spelen de grote Champions League finale? Wie mogen er strijden om de titel in de Europa League? En welke ploeg krijgt die allereerste Conference League-trofee in handen? De komende dagen gaat het gevecht om de finaleplaatsen weer verder. De heenwedstrijden zijn achter de rug, nu kan de blik op die allesbeslissende Europese returns.

Liverpool staat al met één been in de Champions League finale

De Europese halve finale returns beginnen dinsdag met Villarreal – Liverpool. Dat de Spanjaarden het zo ver zouden schoppen, was al een grote verrassing. Toch lukte het de huidige nummer 7 van La Liga om Bayern München uit de halve finale te houden. Maar of Villarreal ook finalemateriaal is…?

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Villarreal Liverpool uit de Champions League finale houdt. De Engelsen gaan met een comfortabele 2-0 voorsprong de halve finale returns in en Villarreal lijkt niet de kracht te hebben om Liverpool in zijn huidige vorm te verslaan. In aanloop naar de cruciale halve finale return ging Villarreal nog met 2-1 onderuit tegen Alavés (19e in La Liga); Liverpool pakte een degelijke zege op Newcastle. Daarmee blijft de ploeg van Jurgen Klopp in de race om de landstitel. Voor Villarreal is het landskampioenschap dit seizoen nooit in zicht geweest.

Het verschil in vorm tussen Villarreal en Liverpool is groot. Tel daar de 2-0 voorsprong bij op en je weet dat de bookmakers een duidelijke favoriet hebben. Voor de halve finale return in El Madrigal verwachten wij een nipte 1-2 zege voor The Reds. Liverpool geeft die Champions League finale echt niet uit handen.

Real en City spelen woensdag dé topper van de halve finale returns

Villarreal – Liverpool is nog maar het begin van een mooie week vol met Europese halve finale returns. Hét hoogtepunt is zonder twijfel die andere Champions League-wedstrijd: Real Madrid – Manchester City. De heenmatch van vorige week leverde The Citizens een 4-3 winst op. Een verdiende overwinning, maar het verschil is klein. Bovendien is Real gesterkt door de 35e landstitel die ze afgelopen zaterdag binnen wisten te slepen. Dus kan de Koninklijke die achterstand nog ombuigen naar een voorsprong?

De online wedkantoren hebben weinig vertrouwen in een finaleplaats voor de ploeg van Carlo Ancelotti. Inzetten op Real Madrid als finalist levert een quotering van rond de 4.35 op. Wedden op een finale voor Manchester City heeft financieel gezien weinig nut. Je krijgt er ongeveer 1.20 à 1.25 keer je inzet voor terug. Toch zal Real zich niet zomaar gewonnen geven. Wij verwachten dat beide clubs woensdag gaan scoren en dat Karim Benzema zijn vijftiende goal van het toernooi maakt. Al is dat waarschijnlijk niet genoeg om Man City uit de finale te houden. Maak je agenda woensdagavond maar leeg, want deze halve finale return wil je niet missen!

Er valt deze week meer te beleven

Zodra de finalisten van Champions League bekend zijn, kun je je focus verleggen naar de overige Europese halve finale returns. Wat dat betreft heb je donderdag 5 mei een behoorlijk drukbezette avond voor de boeg. Zowel de halve finale returns in de Europa League als die in de Conference League staan namelijk voor donderdag 21.00 uur gepland. Dat wordt kiezen als je live wilt wedden op voetbal

Europa League: zien we RB Leipzig en Eintracht Frankfurt terug in de finale?

In de Europa League zijn RB Leipzig, Eintracht Frankfurt, West Ham United en Rangers FC nog in de race voor de titel. RB Leipzig en Eintracht Frankfurt gaan beide met een doelpunt voorsprong de halve finale returns in. Met een overwinning op zak reist Leipzig deze donderdag af naar Glasgow, waar Rangers FC op ze wacht. In de heenwedstrijd viel vooral het grote verdedigende blok van de Schotten op. Die Roten Bullen kwamen amper door de defensie heen, maar vijf minuten voor het einde maakte Angeliño bijna vanuit het niets toch die 1-0. Een tegenvaller voor Rangers-coach Giovanni van Bronckhorst, die zijn ploeg donderdag naar een overwinning móet leiden. Toch is RB Leipzig ook voor deze wedstrijd favoriet, met odds die rond de 3.60 (Rangers), 3.80 (gelijkspel) en 1.90 (Leipzig) liggen.

De bookmakers voorspellen een finale tussen RB Leipzig en Eintracht Frankfurt. Eintracht heeft in de halve finale return het voordeel van een thuiswedstrijd én een doelpunt voorsprong, dus ze moeten stand kunnen houden. Voor de wedstrijd Eintracht Frankfurt – West Ham United verwachten wij doelpunten aan beide kanten, met uiteindelijk een gelijke stand op het scorebord.

Dit zijn de halve finale returns van de Conference League

Terwijl de spelers het veld oplopen voor de halve finale returns in de Europa League, beginnen ook de Conference League-clubs aan hún laatste wedstrijd voor de finale. In het zuiden van Frankrijk wordt de wedstrijd Olympique Marseille – Feyenoord gespeeld. De Nederlanders staan met 3-2 voor en kunnen zomaar hun eerste Europese finale in 20 jaar halen. Olympique Marseille is zeker niet de minste, maar de ploeg heeft in de aanloop naar de halve finale return toch een deuk opgelopen. In de competitie leden ze zondag namelijk een vernietigende 3-0 nederlaag tegen Lyon. Dat gebeurde ook nog in het eigen Stade Vélodrome, waar donderdag die halve finale return tegen Feyenoord gepland staat.

Volgens de bookmakers komt er eeen finaleplaats voor Feyenoord én voor AS Roma. De Romeinen spelen donderdag in eigen huis de return tegen Leicester City. Met een 1-1 in de heenwedstrijd zijn er nog geen verschillen gemaakt, dus beide clubs moeten in de aanval. Het wordt interessant om te zien wat hier gebeurt!