Home Gaat Paul Pogba toch bijtekenen bij Man Utd?

Gaat Paul Pogba toch bijtekenen bij Man Utd?

Het voetbalseizoen is nog geen twee maanden onderweg en toch wordt er alweer volop gespeculeerd over mogelijke transfers en contractverlengingen. United-speler Paul Pogba is één van de voetballers die de gemoederen flink bezighoudt. De Fransman staat vandaag nog tegen de Rode Duivels op het veld in de Final Four van de Nations League, maar Les Bleus is niet het enige dat deze dagen door zijn hoofd spookt. Nadat zaakwaarnemer Mino Raiola meerdere keren olie op het vuur gooide door Pogba te linken aan Juventus, Paris Saint-Germain en Real Madrid, lijkt er nu een complete ommezwaai gaande te zijn. Volgens insiders ziet de Franse middenvelder contractverlenging opeens wél zitten. Er is nog niets getekend, maar het lijkt erop dat Paul Pogba wat langer op Old Trafford blijft.

De weg naar contractverlenging is hobbelig

Achter de schermen van de voetbalclubs is er het hele jaar door veel gaande. Contracten lopen af en de onderhandelingen daarover worden al ruim voor de deadline gestart. Voor Paul Pogba is de tijd van oriënteren, beslissingen nemen en knopen doorhakken inmiddels gekomen. De middenvelder staat tot de zomer van 2022 onder contract bij United, dus dit is voor hem hét moment om verder te kijken en de Engelse Premier League achter zich te laten.

Lange tijd leek het erop dat Paul Pogba zijn langste tijd bij Manchester United had gehad. Zijn zaakwaarnemer liet zich meerdere keren uit over een mogelijke terugkeer naar Juventus. Pogba speelde van 2012 tot 2016 bij De Oude Dame, waarna hij voor een bedrag van 105 miljoen terugging naar zijn voormalige club in Manchester. Het zou dus niet de eerste keer zijn dat hij zich weer meldt bij een voetbalclub die hij eerder verlaten had. Ook over PSG wakkerde Mino Raiola de geruchten lekker aan, al leek het erop dat Pogba zichzelf eerder bij Real Madrid zag voetballen. Een overstap naar De Koninklijke omschreef de 28-jarige middenvelder zelf als ‘a dream’. Maar zoals het er nu naar uitziet, gaat een Madrileens avontuur voorlopig een droom blijven. Paul Pogba heeft inmiddels al wat mensen in zijn eigen kring laten weten dat hij toch bij Manchester United wil blijven. Onder andere het Franse L’Equipe berichtte hierover. Bij United zelf willen ze de middenvelder graag voor meer seizoenen aan zich binden. Pogba is aan zet, en het lijkt een kwestie van tijd voordat dat nieuwe contract er ligt.

Paul Pogba voelt zich lekker bij het ambitieuze Man Utd

De ommezwaai van Pogba is niet zomaar een bevlieging. Hij ziet ook dat er veel veranderd is bij Manchester United, en daardoor is een overstap opeens een stuk minder aantrekkelijk. Afgelopen zomer haalde United Cristiano Ronaldo binnen. Daarnaast heeft de komst van onder anderen Raphael Varane en Jadon Sancho voor een enorme versterking gezorgd in de selectie van Ole Gunnar Solskjær. Er staat nu een team waar Paul Pogba blijkbaar veel vertrouwen in heeft. Belangrijker nog: in de afgelopen weken heeft de Fransman een cruciale rol gespeeld in de wedstrijden van Man Utd. Zowel centraal op het middenveld als links in de aanval kon hij dit seizoen meerdere keren het verschil maken. De teller staat nu al op zeven assists (in zeven Premier League-duels), en het is lang geleden dat Pogba op het voetbalveld zo lekker in zijn vel zat. Dit speelt ongetwijfeld mee bij zijn mogelijke contractverlenging bij Manchester United.

Op sportief vlak kan het zomaar een goede beslissing zijn om nog een paar jaar op Old Trafford te bivakkeren. Ook financieel gezien is contractverlenging een slimme keuze. Paul Pogba kan een van de best verdienende spelers in de Premier League worden als hij bij Man Utd bijtekent. De club wil hem graag voor de komende vijf jaar behouden en heeft er naar verluidt zo’n 400.000 pond (omgerekend ongeveer 470.000 euro) per week voor over om dat voor elkaar te krijgen. Hoewel het om enorme bedragen gaat, is dit nog steeds minder dan het bod dat PSG aan het voorbereiden was. Volgens Britse media was de Parijse club bereid om in het contract een beloning van 510.000 pond (omgerekend 600.000 euro) per week vast te leggen. Maar Pogba is typisch zo’n speler die zich goed wil voelen bij een club. En hij voelt zich nu lekker in Manchester. Combineer dat met de grote ambities van de club en je weet precies wat de doorslaggevende factoren zijn.

Wedden op nieuwe assists van deze 28-jarige middenvelder

Het is afwachten wanneer het definitieve bericht van de contractverlenging naar buiten komt. Er zijn nog geen handtekeningen gezet, dus zekerheid is er niet. Toch lijkt het er echt op dat Paul Pogba en Manchester United de komende jaren met elkaar doorgaan. Bij United hebben ze even tijd om deze plotselinge ommekeer te verwerken. Pas op 16 oktober speelt de club namelijk zijn volgende wedstrijd, al betekent dat niet dat Paul Pogba stilzit. Als je snel bent, kun je vandaan nog even een Nations League-weddenschap meepakken. Samen met de rest van Les Bleus neemt Paul Pogba het in de halve finale op tegen de Rode Duivels. Zet bijvoorbeeld geld in op een assist voor Pogba. Deze voetbalweddenschap kan jou zomaar de winst opleveren.