Home Doelpunten: alle focus op het moment van scoren

Doelpunten: alle focus op het moment van scoren

Doelpunten vormen de kern van elke voetbalmatch. 90 minuten lang wordt alles op alles gezet om die bal achter de keeper te krijgen. Voor jou leveren al die doelpogingen een mooie weddenschap op. Want gaat er gescoord worden? En zo ja, wanneer dan? Al voordat de wedstrijd begint, kun je bij de bookmaker inzetten op het tijdvak waarin de eerste goal valt. Misschien voorspel je zelfs welk van de ploegen dat doelpunt in die eerste 10 minuten op zijn naam zet. Het is echt zonde om je alleen maar op de standaard 1×2 weddenschappen en over/under weddenschappen te focussen. Het moment van scoren laat de odds namelijk snel stijgen.

Hopen op de perfecte timing met een pre-match weddenschap

Deze week troffen de Rode Duivels Estland voor een WK-kwalificatieduel. De vraag was niet zozeer of er gescoord zou worden. Er waren maar weinig voetbalgokkers die deze match zagen eindigen zonder doelpunten. Met een matig Estland en een Belgisch elftal dat ondanks blessures van onder anderen Kevin De Bruyne en Dries Mertens nog steeds van een hoog niveau is, voelde iedereen aan dat er veel gescoord zou worden. Inzetten op ‘meer dan 3.5 doelpunten’ was te makkelijk. Ook een 1×2 weddenschap leverde weinig uitdaging op. Bij dit soort wedstrijden is het altijd slim om verder te kijken. Het tijdvak waarin dat eerste doelpunt valt, kan dan zomaar op jouw wedbriefje verschijnen.

Het moment van scoren is interessant bij zowel live weddenschappen als pre-match weddenschappen. Bij een pre-match weddenschap heb je geen enkele informatie over de wedstrijd, behalve de statistieken die je iets vertellen over het gemiddelde aantal doelpunten en de onderlinge resultaten. Daar moet je het mee doen. Maar na het bestuderen van de statistieken heb je misschien wel een beeld van hoe de wedstrijd gaat verlopen. Er zijn ploegen die vanaf de eerste minuut vol voor de goal gaan, terwijl andere elftallen meestal wat trager op gang komen. Deze informatie is essentieel wanneer je je focust op het moment van dat eerste doelpunt. De tijdvakken zijn namelijk krap. Zo kun je bij bookmaker Betfirst vaak inzetten op periodes van 10 minuten. Valt die goal ergens tussen minuut 1 en 10, tussen minuut 11 en 20 of toch pas tussen minuut 21 en 30? Met deze weddenschap kan één minuut al het verschil maken tussen winst en verlies. Je ziet die hoge winst helaas aan je voorbij gaan als dat doelpunt net een minuut te vroeg valt. Het is dus hopen op de perfecte timing.

Extra hoge odds als je weet welk team scoort

Een tijdsbestek van 10 of 15 minuten is krap, erg krap zelfs. Je hebt daarom een beetje geluk nodig om de weddenschap te winnen. Die geluksfactor zorgt wel voor hoge quoteringen. Die quoteringen kunnen nog meer stijgen als je meteen voorspel welk team in het gekozen tijdvak de leiding pakt. Een juiste voorspelling had je in de wedstrijd Estland – België ver kunnen brengen. De Esten kwamen in de tweede minuut al op voorsprong, wat je een uitbetaling van minimaal 35 keer op had kunnen leveren. Al is de kans klein dat veel gokkers een voorsprong van Estland aan zagen komen.

Pre-match wedden op het tijdvak waarin het eerste doelpunt valt, brengt risico’s met zich mee. Want hoewel de Rode Duivels hun WK-kwalificatieduel uiteindelijk met een ruime 5-2 wisten te winnen, was die snelle voorsprong van de Esten toch erg onverwacht. Een fout in het verdedigende werk van Alexis Saelemaekers zorgde ervoor dat Mattias Käit zijn moment kon pakken. Dit soort slordigheden en onverwachte momenten horen nu eenmaal bij het voetbal. Als je wilt inzetten op het tijdvak waarin gescoord wordt, kan het daarom slim zijn om live te gaan wedden op voetbal.

Live wedden op het tijdvak van de volgende doelpunten

Wacht je liever even af om te zien wat de wedstrijd brengt voordat je gaat inzetten? In dat geval is live wedden op het eerstvolgende doelpunt een mooi alternatief. Bij pre-match weddenschappen is alleen de allereerste goal van de wedstrijd interessant. Wed je live, dan ben je vooral geïnteresseerd in de volgende goal die valt. In een doelpuntrijk duel kan het zomaar om de derde of vierde goal gaan. Dit betekent dat de volle 90 minuten van de match spannend blijven, want telkens kun je een nieuwe weddenschap aangaan.

Let op: het tijdvak is bij live weddenschappen zelfs nóg krapper dan wanneer je pre-match inzet. Een periode van 5 minuten is al ruim. Er zijn genoeg bookmaker waarbij je kunt voorspellen of er in de komende minuut of 30 seconden gescoord wordt. Je moet er dus echt bovenop zitten wanneer de druk op het veld wordt opgevoerd. Alleen zo kun je deze live weddenschap winnen.

Elke bookmaker werkt met zijn eigen varianten

Wedden op het tijdvak van het eerste of eerstvolgende doelpunt is een mooie uitdaging. Maar hoe die uitdaging er precies uitziet, verschilt per bookmaker. Sommige bookmakers bieden alleen de mogelijkheid om te wedden op het tijdvak, terwijl je op andere platforms ook het team kunt doorgeven dat verantwoordelijk is voor het doelpunt. Die tweede optie levert uiteraard hogere quoteringen op. Ook de duur van het tijdvak kan verschillen. Het maakt nogal een verschil of een bookmaker kiest voor vakken van 10 minuten of juist van een kwartier. Door die 5 minuten extra wordt jouw kans op een overwinning groter. Dat is meteen af te lezen aan de lagere odds.

Kijk vooral wat jouw bookmaker te bieden heeft als je eens iets anders wilt dan een standaard weddenschap. Het maakt je voetbalavond er zeker spannender op als jij tussen minuut 31 en 40 dat eerste doelpunt verwacht!