Home De kampioenschapsronde gaat van start

De kampioenschapsronde gaat van start

Nog een paar weken te gaan en we weten welke club zich kampioen van België mag noemen. Prolongeert Club Brugge zijn titel of wordt het feest bij Antwerp, Anderlecht of Genk? Met nog vier clubs in de race voor die landstitel gaat de Pro League zij weekend de spannendste fase in. Het is namelijk tijd voor de eerste duels uit de kampioenschapsronde! Vrijdag 30 april om 20.45 uur trapt Antwerp in de Bosuil af tegen Racing Genk. Zondag 2 mei om 18.30 uur is het de beurt aan Club Brugge en Anderlecht. Die eerste wedstrijd is meteen al een belangrijke. Als voetbalgokker zit jij er natuurlijk bovenop.

Weet Club Brugge die landstitel te verzilveren?

Club Brugge is goed op weg om zich opnieuw te verzekeren van een landstitel. Met 38 punten achter zijn naam heeft Club Brugge al een behoorlijke voorsprong opgebouwd voordat de kampioensronde überhaupt begonnen is. Antwerp volgt op 30 punten, terwijl Anderlecht en Genk 29 en 28 punten meenemen uit de reguliere competitie. Hiermee hebben we drie clubs die dicht bij elkaar zitten, en een Club Brugge dat daar vrij ver voor staat. Natuurlijk, er is nog ruimte om die achterstand goed te maken. Met zes wedstrijden te spelen zijn er in de kampioenschapsronde 18 punten te verdienen, dus Antwerp, Anderlecht en Genk hoeven die titel niet helemaal uit hun hoofd te zetten. Toch is de kans klein dat die zeventiende landstitel voor Club Brugge er niet gaat komen. De ploeg van Philippe Clement is misschien wel de beste Belgische ploeg van dit moment, waardoor het niet heel reëel is dat Brugge in de kampioenschapsronde minimaal 8 punten op zijn concurrenten gaat verliezen.

Club Brugge als kampioen van 2020/21? Wij denken van wel. Maar als je de quoteringen bij de bookmakers bekijkt, wordt het misschien toch verleidelijk om je geld in te zetten op een van de andere ploegen. Een landstitel voor Anderlecht levert je gemakkelijk 35 keer de inzet op. Bij Antwerp en Genk staat de quotering nog vele malen hoger. Als houvast voor jouw gewaagde inzet kun je kijken naar de duels die Club Brugge onlangs tegen Antwerp en Anderlecht speelde. Beide wedstrijden werden verloren, en dat kan in de kampioenschapsronde opnieuw gebeuren. Gaat Club Brugge die 8 punten voorsprong dan toch verspelen? Als dat gebeurt, krijgt de Pro League dit jaar een wel heel verrassende wending.

Welke clubs gaan de Champions League spelen?

Er is een grote kans dat Club Brugge aan het einde van het seizoen de landstitel binnenhaalt. Toch is er los van het landskampioenschap nog genoeg om voor te vechten. De resterende clubs kijken allemaal met een schuin oog naar dat tweede Champions League-ticket.

De kampioen van België plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. De nummer twee mag meedoen aan de kwalificaties. En dat zien zowel Antwerp als Anderlecht en Genk wel zitten. De strijd om de tweede plek in de competitie gaat ongetwijfeld een spannende worden. Anderlecht heeft de beste papieren, simpelweg omdat de ploeg van Vincent Kompany de laatste tijd goed op dreef is. Sinds dat 0-2 verlies van Kortrijk op 21 februari heeft Anderlecht geen wedstrijd meer verloren. Met overwinningen op onder andere Antwerp (het werd begin april 1-4) en Club Brugge (die mooie 2-1 zege van 11 april) kan de club de kampioenschapsronde met vertrouwen tegemoet zien. Om dat Champions League-kwalificatieticket inderdaad in de wacht te slepen, mag Anderlecht in de komende zes duels weinig verspelen. Want uiteraard azen ook Antwerp en Genk op die tweede plek in het Champions League-toernooi.

Dit weekend beginnen we bij het begin

Club Brugge als kampioen en Anderlecht als trotse winnaar van dat tweede CL-ticket: het zou zomaar kunnen. Maar in de paar weken die de kampioenschapsronde duurt, kan er veel gebeuren. Voor alle vier de clubs is het sowieso zaak om deze belangrijke fase van de Pro League goed te beginnen. Vrijdag 30 april om 20.45 uur mogen Antwerp en Genk om de eerste punten strijden. Twee weken geleden was Antwerp met 3-2 nog te sterk voor Racing Genk. Nu is Genk licht favoriet, want te titel in het bekertoernooi heeft de ploeg ongetwijfeld extra vertrouwen gegeven. Bovendien heeft de club met Paul Onuachu dé Pro League-topscorer van dit seizoen in huis. Makkelijk wordt het overigens niet voor Genk. Wij voorspellen een 1-2 stand op het scorebord, maar kijk niet gek op wanneer de score toch op een gelijkspel blijft hangen. Voor beide clubs valt er veel te winnen, dus Antwerp zal die overwinning niet zomaar uit handen geven.

Na deze aftrap van de kampioenschapsronde kun je je opmaken voor het volgende duel: Club Brugge tegen Anderlecht. Op zondag 2 mei vanaf 18.30 uur kun je zien hoe de twee ploegen de punten gaan verdelen. Dankzij de goede prestaties van dit seizoen is Club Brugge veruit favoriet. In het eigen stadion wist Anderlecht drie weken geleden nog te winnen, maar nu komen ze op het terrein van Club Brugge. Die situatie kan Club Brugge zomaar een comfortabele 2-0 zege opleveren.

Benieuwd wat er in de rest van de weken gaat gebeuren? Zet de volgende wedstrijden en speeldata alvast in je agenda zodat je je rustig kun voorbereiden op je weddenschappen!

Speelronde 2:

  • Vrijdag 7 mei, 20.45 uur: Genk – Club Brugge
  • Zaterdag 8 mei, 20.45 uur: Anderlecht – Antwerp

Speelronde 3:

  • Woensdag 12 mei, 20.45 uur: Genk – Anderlecht
  • Donderdag 13 mei, 18.30 uur: Antwerp – Club Brugge

Speelronde 4:

  • Zaterdag 15 mei, 20.45 uur: Anderlecht – Genk
  • Zondag 16 mei, 18.30 uur: Club Brugge – Antwerp

Speelronde 5:

  • Donderdag 20 mei, 18.30 uur: Genk – Antwerp
  • Donderdag 20 mei, 21.00 uur: Anderlecht – Club Brugge

Speelronde 6:

  • Zondag 23 mei, 18.30 uur: Antwerp – Anderlecht
  • Zondag 23 mei, 18.30 uur: Club Brugge – Genk