Home De Bruyne wordt best betaalde speler in de Premier League

De Bruyne wordt best betaalde speler in de Premier League

Kevin De Bruyne heeft de duurste deal ooit uit de geschiedenis van Man City te pakken. Volgens insiders mag de middenvelder een jaarsalaris tegemoet zien van omgerekend zo’n 25 miljoen euro. Dat komt neer op ongeveer 490.000 euro per week. Dit enorme bedrag maakt De Bruyne meteen de best betaalde van de Premier League. Met het nieuwe contract verbindt spelmaker zich bovendien voor jaren aan de club. Manchester City en De Bruyne hebben de intentie om ten minste tot medio 2025 samen verder te gaan. Dat beide partijen hun vertrouwen middels contractverlenging naar elkaar hebben uitgesproken, is juist op dit moment erg belangrijk. Manchester City koerst af op de landstitel, en ook voor een paar andere grote prijzen is de club nog in de race. Een extra gemotiveerde Kevin De Bruyne kan City zomaar het succes brengen waar het zo hard op hoopt.

De Bruyne als belangrijke spil voor Man City

In augustus 2015 tekende Kevin De Bruyne zijn eerste contract met Manchester City. Hij stapte voor zo’n 76 miljoen over van VfL Wolfsburg, een transfer die De Bruyne meteen tot de duurste Belgische voetballer ooit maakte. Nu bereikt de gevierde middenvelder een nieuw hoogtepunt met zijn contractverlenging bij Man City. Met een salaris van ongeveer 490.000 euro per week laat hij Premier League-spelers als David de Gea, Raheem Sterling, Paul Pogba, Sergio Agüero, Mo Salah en Harry Kane ver achter zich. Geen slechte deal dus! Toch valt er altijd wat te wensen over. Want mocht De Bruyne de ambitie hebben om uit te groeien tot de best betaalde voetballer te wereld, dan heeft hij nog een paar goede deals te gaan. De middenvelder zit namelijk ruim een ton onder grootverdiener Lionel Messi, die per week zo’n 600.000 euro opstrijkt. Ook sterspelers Ronaldo (Juventus), Neymar en Mbappé (beiden PSG) verdienen een hoger bedrag dan er in het nieuwe contract van De Bruyne staan. Maar onze landgenoot mag natuurlijk niet klagen.

Dit enorme salaris zegt genoeg over hoe groot de waardering vanuit Man City is. Voor de club is het vooral een optelsom van meerdere factoren, die niet eens enkel met De Bruyne te maken hebben. De clubleiding is vooral erg tevreden met het trio Guardiola, Dias en De Bruyne. Pep Guardiola heeft dit seizoen bewezen dat hij een van de meest tactische denkers in het spel is. Hiermee is hij de ideale trainer voor de club. Rúben Dias is dan weer de cruciale leider in de defensie, terwijl De Bruyne juist veel aanvallen orkestreert. Kortom, een trio dat hard nodig is om een succesvolle toekomst voor Man City veilig te stellen. Kevin De Bruyne zelf is ook behoorlijk te spreken over zijn contractverlenging. Op de clubwebsite laat hij weten dolgelukkig te zijn dat zijn tijd in Manchester nog niet voorbij is. “Ik heb me hier altijd thuis gevoeld. Deze club staat garant voor succes. Ik heb niet lang getwijfeld om dit contract te tekenen. Ik speel momenteel het beste voetbal uit mijn loopbaan. En ik voel dat er nog meer in zit”, zo laat De Bruyne weten. Om zijn contractverlenging te vieren, zou het voor hem mooi zijn als hij dit seizoen kan afsluiten met een paar grote prijzen. De Premier League-titel kan Man City bijna niet meer ontgaan. Daarnaast aast de club op winst in de FA Cup, de League Cup én de Champions League. Manchester City kan het seizoen dus zomaar met vier prijzen afsluiten. 

Hoe succesvol wordt 2020/21 voor De Bruyne?

De FA Cup en de League Cup kunnen voor Man City simpelweg extraatjes voor een succesvol seizoen. Want hoe mooi die prijzen ook zijn, de club focust zich vooral op de landstitel en een mogelijke Champions League-titel. Het moet wel heel gek lopen als de race om het landskampioenschap alsnog verloren gaan. Manchester City staat 14 punten voor op de nummer twee van de ranglijst, Manchester United. The Citizens zijn er nog niet, maar met de huidige vorm lijkt het een kwestie van tijd voordat die landstitel binnen is. Leeds is de volgende club waar ze van moeten winnen. Zaterdag 10 april om 13.30 uur ontvangt City de huidige nummer elf van de Premier League in het Etihad Stadion. Bijna iedereen is het erover eens dat deze wedstrijd gewoon drie punten moet opleveren. Daarmee zou de volgende stap zijn gezet richting het landskampioenschap. 

Waar de landstitel bijna een zekerheid is, moeten De Bruyne en zijn ploeggenoten nog enorm hard werken voor die andere grote prijs: de Champions League-titel. De eerste kwartfinale bracht Man City op het laatste moment langs Dortmund. Aanstaande woensdag is het zaak om de klus op een iets overtuigendere manier te klaren. Als dat lukt, staat halve finale te wachten. Vanaf dat moment mag De Bruyne langzaamaan gaan dromen van zijn eerste CL-titel ooit. Met zijn nieuwe contract op zak kan hij bij Manchester City nog tot en met seizoen 2024/25 knokken voor de prijzen. Dat hij grotendeels zelf heeft onderhandeld en daar een groots contract uit heeft gesleept, zegt wel wat over zijn ambities en vechtlust. Met Bruyne op het middenveld kan er voor The Citizens veel moois gaan gebeuren. Daardoor is het voor jou als voetbalgokker extra interessant om deze club in de gaten te houden.