Home Cercle-topschutter Ugbo in beeld bij AS Monaco

Cercle-topschutter Ugbo in beeld bij AS Monaco

Afgelopen zaterdag boekte Cercle Brugge nog een belangrijke zege op OHL. Tijdens die match werd weer eens duidelijk hoe essentieel een goede spits is. Mede dankzij twee doelpunten van Ike Ugbo pakte Cercle de drie punten en daarmee is degradatie afgewend. Op dit goede nieuws volgt voor Cercle een bericht dat iets minder enthousiast ontvangen wordt. Topschutter Ugbo wil vertrekken, en met meerdere geïnteresseerden is de kans klein dat de spits volgend seizoen nog in Brugge voetbalt. De vele doelpunten van dit seizoen kunnen Ugbo zomaar naar AS Monaco, Fulham of Eintracht Frankfurt brengen. 

Het scoringsvermogen van Ike Ugbo trekt de aandacht

De in Londen geboren Ike Ugbo is de afgelopen jaren volop verhuurd door zijn thuisclub Chelsea. Na wat omzwervingen in Engeland en één seizoen bij het Nederlandse Roda JC kwam de spits in de zomer van 2020 naar Cercle Brugge. In Brugge doet hij precies hetzelfde wat hij bij Roda JC ook al deed: scoren. Voor de Nederlanders wist Ugbo 13 keer het doel te raken. Bij Cercle staat de teller inmiddels al op 16. Hiermee staat de spits keurig in de top 5 met topschutters van de Pro League. Paul Onuachu is met 27 doelpunten achter zijn naam ver buiten bereik, en ook OHL-speler Thomas Henry blijft Ugbo met 21 goals ruim voor. Toch is die gedeelde vijfde plaats in de lijst met topschutters goed genoeg om de interesse te wekken van andere Europese clubs.

De naam Racing Genk was al eens genoemd in combinatie met Ike Ugbo. Maar deze week blijkt dat vooral Fulham, AS Monaco en Eintracht Frankfurt serieuze opties zijn. Volgens de berichten zijn de gesprekken begonnen en er is een serieuze mogelijkheid dat Ugbo volgend seizoen niet meer in het Jan Breydelstadion speelt. AS Monaco zou wellicht de meest logische keuze zijn. Die overstap zou Ike Ugbo zomaar naar een topclub in de Ligue 1 kunnen brengen. 

Wie gaat die zes miljoen euro voor de jonge spits betalen?

Momenteel staat Cercle-spits Ike Ugbo nog steeds onder contract bij Chelsea. Na jarenlang verhuren willen de Londenaren hem deze zomer alsnog definitief van de hand doen. Cercle Brugge beschikt over een aankoopoptie, maar de vraagprijs van zo’n 6 miljoen euro ligt eigenlijk boven budget. Daar komt ook nog eens bij dat Ugbo zelf graag wil vertrekken. Kortom, een contract met Cercle Brugge gaat er niet komen.

Veel ogen zijn nu gericht op AS Monaco, de club die eigenaar is van Cercle Brugge. Mochten AS Monaco en Ike Ugbo tot een deal komen, dan zijn er twee opties. De spits hoopt natuurlijk in de Monegaskse ploeg terecht te komen. Maar ja… Monaco kan ook besluiten om de jonge aanwinst een tijdje in België te laten rijpen voordat hij definitief naar de Ligue 1 komt. Daarmee zou een nieuw avontuur voor Ugbo toch nog even op zich laten wachten. De jonge spits kan kiezen, want er zijn meer kapers op de kust. Fulham en Eintracht Frankfurt hebben hun interesse inmiddels kenbaar gemaakt. Daarnaast wordt het Italiaanse Sampdoria genoemd als een mogelijke nieuwe club voor Ike Ugbo. De 16 doelpunten van dit seizoen hebben er absoluut voor gezorgd dat de spits verder kan kijken dan die degradatieduels die Cercle Brugge dit seizoen speelde. Natuurlijk gaan we hem komende zondag nog wel één keer zien op zijn vertrouwde plek in het elftal van Cercle. Om 18.00 uur speelt de club zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Dit is voor Ugbo de kans om zijn doelsaldo nog iets verder op te schroeven. 

De topschutter maakt zich op voor de seizoensafsluiter

Met 16 doelpunten is Ike Ugbo dit seizoen de topscorer van Cercle Brugge. Zonder zijn doelpunten had de club nu hoogstwaarschijnlijk in de gevarenzone gezeten. Nu heeft Cercle net genoeg overwinningen achter zijn naam staan om degradatie te voorkomen en zich te verzekeren van een volgend seizoen in de Pro League. Met nog één wedstrijd te gaan kan er voor Cercle Brugge weinig meer gebeuren. De conclusie van dit seizoen is duidelijk: Waasland Beveren en Royal Moeskroen houden de plekken bezet die leiden tot rechtstreekse degradatie of het spelen van de play-offs. Cercle ontsnapt uiteindelijk nipt.

Hoewel de laatste competitiewedstrijd geen verandering gaat brengen voor Cercle Brugge, is het wel interessant om te zien wat Ike Ugbo gaat doen. Lukt het hem om nog een 17e goal aan zijn totaal toe te voegen of blijft zijn doelsaldo dit seizoen staan op 16? Met KV Oostende als tegenstander gaat het ongetwijfeld een zware opgave worden om te scoren. De ploeg van Alexander Blessin staat momenteel vijfde en daarmee is een plekje in de play-offs om de Europa League binnen. KV Oostende wil met een goed gevoel die play-offs ingaan, dus verwacht een elftal dat scherp is. Cercle Brugge is in deze wedstrijd veruit de mindere ploeg, al geeft die overtuigende 3-0 overwinning op OHL wel veel vertrouwen. Ugbo wil zich graag opnieuw laten gelden en hoopt om minimaal één goal mee te pikken. Of dat gaat gebeuren? We zien het zondag 18 april vanaf 18.00 uur. Als je de wedstrijd toch in de gaten houdt, pak dan meteen een weddenschap mee.